vineri, 31 ianuarie 2014

AROMATERAPIA

 
Mirosurile placute ofera tuturor oamenilor o stare de bine, de relaxare. Aromaterapia foloseste uleiurile esentiale din plante pentru vindecarea bolilor, pentru a induce relaxarea, pentru a vindeca intregul organism astfel incat trupul, mintea si sufletul sa fie intr-un perfect echilibru.
Beneficiile aromaterapiei sunt numeroase : somnul este mai odihnitor, starea de spirit este imbunatatita, pielea isi recapata aspectul tanar, usurarea astmului cronic, tratarea problemelor digestive, infectia vezicii urinare este eliminata, iar simptomele premenstruale sunt reduse.
Efectul aromaterapiei este ca trupul, mintea si sufletul sunt unite si echilibrate, astfel ca persoana care beneficiaza de acest tratament este activa, energics si calma.
Astfel, de exemplu, exista uleiuri esentiale care combat oboseala (bergamota, busuioc, menta, patchouli), depresia (iasomie, trandafir, lavanda, ylang ylang, salvie), stresul (mandarina, ylang ylang, geranium, iasomie). In perioadele in care avem nevoie de concentrare, putem folosi cu succes uleiuri de lamaie, menta, piper negru, isop sau rozmarin.  Aromaterapia are efecte pozitive in afectiuni cum ar fi Alzheimer, dementa, stimuland memoria pe termen scurt. Pentru durerile de cap, printre cele mai comune afectiuni, uleiurile de menta, levantica sau eucalipt au proprietati vindecatoare remarcabile.
Pentru metabolism, recomandam uleiuri esentiale de mandarina si portocale dulci; in cazul celulitei, se pot pune in aromatizator ulei de grepfrut, palmarosa si busuioc. Daca aveti probleme cu digestia, pe langa atentia pe care este recomandat sa o acordati mesei, uleiurile esentiale de lamaie, maghiran sau portocale dulci va ajuta sa aveti o digestie usoara.
Chiar si la locul de munca aromaterapia poate fi folosita cu succes, iar mirosurile incantatoare ale vaniliei, scortisoarei sau lavandei fac ca angajatii sa lucreze eficient si cu placere. Efectul este garantat : munca va fi atat de placuta incat randamentul va fi maxim.
Pentru ca aceasta forma de terapie sa aiba succes, este imporant ca uleiurile folosite sa fie autentice si naturale, fiind de evitat majoritatea uleiurilor care sunt contrafacute si care, de altfel, pot avea efecte de nedorit asupra noastra.
Uleiurile esentiale au si unele contraindicatii : nu se folosesc la prepararea ceaiurilor, se evita contactul cu ochii sau inghitirea lui (in acest caz, se poate aplica ulei vegetal), se evita folosirea uleiurilor in cazul alergiilor si este recomandata testarea acestora inaintea utilizarii prin aplicarea pe o portiune din talpa. De asemenea, sticlutele cu uleiuri trebuie pastrate in conditii optime : ermetic inchise, ferite de caldura, lumina si contactul cu aerul.  Aromaterapia se foloseste cu succes de catre terapeutii care practica masaj prin combinarea uleiului de baza cu cateva picaturi de ulei esential. Tratarea doar prin aromaterapie presupune inhalarea unui anumit ulei esential de catre pacient in functie de nevoile sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu