miercuri, 12 februarie 2014

Cristaloterapia



Cristalele sunt surse de energie care ajuta la vindecarea organismului. Asemenea oricarei fiinte, cristalele si pietrele se bucura daca sunt tratate cu dragoste si recunostinta. Ele isi reflecta propria lumina pentru a impartasi frumusetea in jurul lor si emit energii subtile care ne influenteaza atat starea de spirit, cat si sanatatea.

Daca te confrunti cu o lipsa de vointa sau o stare de spirit care te impinge catre excese alimentare, poti alege sa scapi de kilogramele in plus prin cristaloterapie:
Berilul controleaza pofta de mancare, citrinul iti ofera vointa necesara pentru a putea slabi, iar cuartul roz inhiba mancatul pe fond emotional.

Exista mai multe afectiuni ce pot fi tratate cu ajutorul unuia dintre urmatoarele cristale de baza:

Ametistul poate imbunatați productia de hormoni, circulatia, sistemul imunitar, metabolismul si ajuta la detoxifiere. Datorita efectului de calmare, ametistul poate fi folosit in cazul persoanelor epuizate de munca, stresate sau aflate in stari mentale coplesitoare. Este util persoanelor care se enerveaza usor sau care au cosmaruri frecvente. Favorizeaza judecata echilibrata, ajutandu-i pe cei care vor sa scape de dependente.

Cuartul roz este indicat celor care nu pot experimenta bucuria vietii. El dizolva incarcatura emotionala de la nivelul sufletului, inlocuind tristetea, frica si alte resentimente cu sensul profund al implinirii personale.

Cuartul fumuriu este foarte util in terapia celor cu tendinte de sinucidere datorita abilitatii sale de ancorare in realitate, ajutand persoana respectivă sa isi creasca stima de sine.

Citrinul este bine sa il folosim atunci cand vrem sa ne simtim increzatori in noi insine sau sa fim in siguranta. Se poate folosi si atunci cand dorim rezolvarea unor probleme materiale, cum ar fi afacerile, educatia, relatiile interpersonale sau cele de natura familiala.

Obsidianul negru simbolizeaza stapanirea planului fizic si este foarte util practicantilor de arte martiale. Este ideal si in cazul persoanelor hiperemotive sau in cazul persoanelor care au tendinta de a visa cu ochii deschisi.

Hematitul are un efect pozitiv asupra sistemului circulator purificand sangele, detoxifiind rinichii, ficatul si splina.

Smaraldul intareste vederea, reda vitalitatea organismului, combate crizele de epilepsie si poate vindeca tumorile.

Agatul este folosit pentru imbunatatirea activitatii inimii, elimina durerile, contribuie la starea de echilibru interior si actioneaza ca un scut impotriva influentelor negative din exterior. Ajuta si la tratarea bolilor de piele, a afectiunilor bucale, ale gatului sau parului. De asemenea, agatul amelioreaza durerile coloanei cervicale, intervine in boli ale sistemului osos, fortifica organele sexuale si trateaza epilepsia si insomnia.

Turcoazul are efecte tamaduitoare, confera longevitate, scade durerile si crampele, alunga tristetea si depresia si aduce noroc, succes, liniste sufleteasca si echilibru emotional.

Onixul negru este benefic pentru oase, inima, pancreas, rinichi, favorizeaza absorbtia vitaminelor B si E si asigura o buna oxigenare a tesuturilor.

Jadul este un cristal extrem de util in tratarea bolilor de rinichi, a infertilitatii si a reumatismului.. Ajuta in timpul sarcinii si a durerilor menstruale si are efecte benefice in caz de cancer.

Carneolul, piatra sacra a egiptenilor, inhiba gandurile negative, energizeaza apa de baut, stimuleaza pofta de mancare si vindeca nevralgiile, infectiile, precum si alergiile.

Toate aceste pietre amplifica energia naturala, armonizeaza intregul organism si anuleaza dezechilibrele, purificandu-ne si redandu-ne astfel sanatatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu